Editura Cartier
Miercuri, 16 Octombrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z 
Suceveanu Arcadie

 Arcadie-Vasile Suceveanu s-a născut la data de 16 noiembrie 1952 în satul Suceveni, raionul Hliboca (Adancata) din regiunea Cernauti (astăzi în Ucraina), în familia lui Vasile și Catrina Sucevan. După studiile efectuate la Școala de 8 ani (1959-1969) și la Școala Medie din Carapciu pe Siret (1969), a urmat cursurile Facultății de Filologie, secția Limba și Literatura Română din cadrul Universității de Stat din Cernăuți (1969-1974).
A debutat ca poet în anul 1968 cu versuri închinate mamei, în "Zorile Bucovinei". În versurile sale se remarcă printr-un cadru vast al asociațiilor, prin dinamismul imaginilor. Prin scris se întoarce mereu cu gândul la Bucovina. Pe lângă volume de versuri, a mai publicat eseistică, cărți pentru copii și abecedare. Este foarte apreciat și pentru cărțile destinate copiilor: "ȘTIUca la școală", "Dacă vrei să fii Columb", "Poezii de seama voastră", "Filmul copilăriei", "Rața și Arhimede (când suntem) copii" ș.a.
Arcadie Suceveanu este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru-fondator al PEN-Clubului din Moldova.

La Cartier:

  • George Meniuc sau Intoarcerea in Itaca, 1999.


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel