Editura Cartier
Luni, 09 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z 
O.Henry

William Sydney Porter (cunoscut dupa numele de autor O. Henry) (n. 11 septembrie 1862, Greensboro, North Carolina - d. 5 iunie 1910 New York City) a fost un scriitor american.
O. Henry a fost fiul unui medic, de la varsta de 16 ani a avut diferite ocupatii ca vanzator, cowboy, functionar la banca. Fiind acuzat de frauda fuge in Honduras, fiindu-i sotia bolnava va veni inapoi in SUA, unde va fi mai multi ani in puscaria din statul Ohio. Iesit din inchisoare la data de 24 iulie 1901 va incepe cariera de jurnalist la „Houston Post” dupa un timp va inceta activitatea ca jurnalist fiind unul dintre scriitorii cei mai bine platiti din SUA. El scrie sub pseudonimul „O. Henry” nume care l-a gasit in timpul cand era in detentie in „Manualul ajutorului de farmacist”.
O. Henry are darul de a povesti naratiuni scurte din timpurile cotidiene, sub forma de parodii si cu comentarii comice. El fiind un promtor al prozei scurte. Din anul 1919 se acorda premiul „O. Henry” in literatura engleza pentru naratiuni scurte.

Opera
The Four Million - o culegere de povestiri despre paturile sociale mai sarace din New York 1906
The Caballero's Way - o naratiune din vestul salbatic, eroul nascocit „Cisco Kid” devine o figura legendara intr-un serial de televiziune

La Cartier:

  • Ofranda magilor, 2004.


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel