Editura Cartier
Marţi, 15 Octombrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z 
Pittis Florian

Florian Pittis (n. 4 octombrie 1943, Bucuresti; d. 5 august 2007, Bucuresti) a fost actor, regizor, traducator, interpret de muzica folk si realizator de emisiuni radio roman. A scris texte pentru cantecele Andei Calugareanu, pentru Mircea Vintila, Sorin Chifiriuc si altii.
A lucrat la Teatrul Municipal Lucia Sturza-Bulandra, colaborand cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Șerban si Alexandru Tocilescu. A tradus si a regizat piese de teatru. În domeniul muzical s-a facut cunoscut într-un trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tarziu în Cenaclul Flacara. În anul 1992 întemeiaza, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici, formatia Pasarea Colibri, la care activeaza pana în 2001 si împreuna cu care înregistreaza patru albume.
Semneaza cronica muzicala în diverse publicatii, iar în 1998 devine directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane, urmand ca apoi sa devina redactor-sef al postului de radio Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet. A adus o contributie notabila în popularizarea muzicii pop-rock prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul seriei Pittis Show.
În afara activitatii artistice, Pittis a fost membru si presedinte la Senatul Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind sustinator al acestei echipe de fotbal.
La 30 iulie 2007, Pittis a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni. Artistul a impus medicilor sa nu dezvaluie amanunte despre starea sanatatii sale. Boala care l-a doborat, cancerul de prostata, era diagnosticata de mai bine de un an, timp în care Pittis a urmat cu regularitate tratamentele prescrise. Florian Pittis se stinge din viata la 5 august 2007.

La Cartier:

  • Zeppelin von Rock, 1996.


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel