Editura Cartier
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Cântecul mării
Roman

Colecția CARTIER Rotonda
Această carte a lui Oleg Serebrian atinge profund. E un roman dictat de urgențe: dureros, dar, în același timp, luminos, împărțit între o proză poetică și transparența unui eseu. De pe poziția unei ambiguități inteligente, el abordează istoria care lipsește și despre care trebuie spuse atâtea, istoria Europei Centrale, cu frontierele ei rănite și privirea încă rătăcită într-un orizont necunoscut. E un roman viu, cu dialoguri profunde, deși adesea situate parcă dincolo de speranță. Cartea ne oferă o lectură generoasă, produs al unui istoric sensibil, dar și al unui poet îndrăgostit de rădăcinile multiculturalității mitteleuropene, care se hrănesc din solul unei memorii încă vii, dar și din niște vise, care ne ating și ne reasigură timid că suntem datori să clădim un viitor continuu. 
Marco Lucchesi, critic literar, membru al Academiei Braziliene de Litere

Deschide cartea.

Dosar de presă:
Oleg Serebrean şi-a lansat romanul „Cântecul mării” la Cernăuţi.
Un eveniment deosebit de important în spaţiul literar bucovinean a avut loc la acest sfârşit de săptămână la Cernăuţi, unde a fost prezentată cartea „Cântecul mării”, autorul căreea este istoricul, politologul şi scriitorul Oleg Serebrian din Chişinău, Ambasadorul Republicii Moldova în Franţa. Lansarea la Cernăuţi a romanului „Cântecul mării” scris de Oleg Serebrian a fost mai mult decât o întâlnire de suflet pentru intelectualitatea română şi iubitorii de literatură din spaţiul nord-bucovinean. Adunaţi în Sala roşie a Universităţii cernăuţene, autorul romanului – Oleg Serebrian, însoţit de rude, colegi şi prieteni din Republica Moldova, dar şi de la Ambasada Republicii Moldova la Kiev, alături de conducerea universităţii şi a Catedrei de filologie română şi clasică din Cernăuţi, de scriitori, profesori, studenţi şi nu în ultimul rând alături de doamna Tatiana Popa, Consul General al României la Cernăuţi, le-a povestit celor prezenţi istoria romanului, cu personaje şi locuri deosebite din nordul Bucovinei, din oraşul Cernăuţi. „Cernăuţiul a fost ales, fireşte, nu întâmplător, a menţionat Oleg Serebrian, într-un interviu în exclusivitate pentru UNION.MD. Cernăuţiul este un oraş pe care l-am cunoscut de mic, un oraş de care mă leagă foarte multe amintiri, un oraş încărcat de istorie, o istorie specifică Europei Centrale, unde se intersectează atâtea drumuri, drumurile atâtor popoare, destinele atâtor naţiuni: evrei şi germani, români şi ucraineni, ruşi şi polonezi, armeni şi atâţia alţii.”
Despre romanul lui Oleg Serebrian la acea întâlnire de suflet au vorbit profesorii universitari Gheorghe Jernovei şi Lora Bostan, academicianul Vasile Tărâţeanu şi scriitorul Ilie Tudor Zegrea, doamna Aurica Bojescu, deputat în consiliul regional Cernăuţi, mama scriitorului, dna dr. Larisa Serebrian, soţia ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova la Kiev, dna Ludmila Stăvilă, Consulul general al României la Cernăuţi, dna Tatiana Popa şi alţii.
Romanul lui Oleg Serebrian, „Cântecul mării” trebuie citit şi trebuie trăit, este de părere criticul literar prof.dr. Alexandrina Cernov, membru de onoare al Academiei Române: „Pentru mine romanul a fost o mare surpriză. L-am cunoscut pe Oleg Serebrian la o conferinţă a istoricilor din Constanţa şi îl consideram un foarte bun istoric. Ulterior a fost şi o consfătuire în problemele Mării Negre, la care Oleg Serebrian a evoluat ca politolog. A scris foarte mult în geopolitică. Romanul este dedicat bucovinenilor şi basarabenilor deportaţi şi în special străbunicilor lui, care au rădăcinile aici, în Bucovina şi care au fost şi ei deportaţi. Romanul este o continuare a cercetărilor lui ca istoric şi politolog... Romanul trebuie citit şi trebuie trăit”, a conchis doamna academician Alexandrina Cernov.
Amintim că Oleg Serebrean a studiat istoria şi dreptul la Chişinău şi relaţiile internaţionalela Institutul Europeande înalte Studii Internaţionale din Nisa (Franţa). A urmat apoi studii de specializare la UniversitateaEdinburghşi la Şcoala Naţională de Administraţie din Paris. În 1998 şi-a susţinut doctoratul în ştiinţe politice şi a fost profesor invitat la diverse centre universitare din SUA şi Europa. Din 2010 este Preşedintele Congresului Uniunii Latine, organizaţie culturală internaţională ce reuneşte ţările de expresie romanică. În 2011 afost ales vicepreşedinte al Comisiei UNESCO pentru ştiinţele sociale şi umanitare. Este autor al mai multor studii în domeniul geopoliticii si geografiei politice, publicate în Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, Polonia, Belgia, Franţa, Germania şi Marea Britanie.
Vitalie Zâgrea, mai 2012, „Euromedia Bucovina”

Un roman al dragostei în bernă, un roman sonor...
Îl cunoşteam pe Oleg Serebrian ca universitar, ca politician şi diplomat. Am apreciat calitatea rigorii şi viziunea lucrărilor sale de geopolitică. Cu Cântecul mării, am plăcerea să descopăr un romancier. Un scriitor.
Catherine Durandin, februarie 2012, www.timpul.md
An editie: 2011
Editia: I
Stoc: Disponibil
392 pag. Format 130x195. Broșat. ISBN 978-9975-79-720-7


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel