Editura Cartier
Marţi, 21 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Capcanele identitatii

Colecția CARTIER Rotonda
Cândva, am intenţionat să fac o disecţie – să scot afară măruntaiele identităţii naţionale și să afirm: „Uitaţi-vă, așa funcţionează!”.  Îmi propusesem, într-o cercetare, să scot la iveală interese, pasiuni, fixaţii, iluzii, ascunse toate sub pretinse identificări naţionale. Speram că voi putea oferi o explicaţie care să-i lumineze pe toţi și să-i elibereze din ghearele identităţii naţionale, și apoi să învăţăm să convieţuim cu identităţi parţiale și deschise.
Însă degrabă aveam să descopăr că, la fel ca identitatea naţională, și studiul ei este împânzit de capcane, prima capcană fiind chiar în intenţia de a studia acest domeniu: oare nu cumva atunci când pretindeam că aleg o temă de cercetare, de fapt, mi-am dezgolit propria rană identitară? Adun în această carte, ca într-o confesiune, capcanele și rătăcirile mele (academice), cu speranţa că astfel mă voi izbăvi, pentru totdeauna, de păcatele căutării identitare, iar posibilul cititor al acestei cărţi va învăţa să le evite.
Deschide cartea.

Dosar de presa:
Premisa de la care şi-a pornit Tamara Cărăuş aventura cunoaşterii a fost una cât se poate de nobilă: eseista voia să clarifice deruta identitară în care lâncezeau atâţia basarabeni, să le livreze o soluţie de emancipare, scriind o carte „pe înţelesul tuturor” despre specificul identităţii şi despre mecanismele identificării naţionale în Republica Moldova.
Vitalie Ciobanu, martie 2011, Contrafort
Joi, la Librăria din Centru a avut loc lansarea volumului Capcanele identităţii, semnat de Tamara Cărăuş.
Nicolae Roibu, februarie 2011, TIMPUL

În gradientele maleabile ale infinitului identitar, tentaţia de a trasa o linie absolută, clară şi finală a atras pe mulţi. Inclusiv pe Tamara Cărăuş, care-şi mărturiseşte aventura savuros în "Capcanele identităţii".
Ion Grosu, februarie 2011, blog www.iongrosu.com

Radio Europa Libera, februarie 2011. Video.


An editie: 2011
Editia: I
Stoc: Disponibil
220 pag. Format 130X195. Brosat. ISBN 978-9975-79-679-8


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel