Editura Cartier
Vineri, 13 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
CINE SUNTEM NOI
Cronici de la Est la Vest

Colecția CARTIER Istoric

" Interesul naţional derivă din identitatea naţională. Trebuie să ştim cine suntem înainte de a ne şti interesele."
Samuel Huntington, Who are we? The Challenges to American's Identity, 2004

Textele incluse între aceste coperţi vorbesc, explicit sau implicit, despre modul în care acestea afectează, direct sau indirect, orice demers politic intern, dar, mai ales, extern.
A şti cine eşti înseamnă a şti de unde vii şi încotro vrei să te îndrepţi. Înseamnă a-ţi stabili, conştient, geografia simbolică de care aparţii şi, ulterior, a-ţi îndrepta pasul sau paşii spre spaţiul (geo)politic de care te simţi în mod legitim atras.
De aici miza chestiunii şi actualitatea întrebării, mai ales atunci când în discuţie apare un spaţiu precum cel al Republicii Moldova.

Dosar de presă:
Autorul cărţii ... a specificat că anume problema identitară, abordată în mare parte în lucrare, este la baza construcţiei R. Moldova. “Problema identităţii este una reală, ce ţine din perioada interbelică până în prezent, despre care puţin s-a scris şi s-a vorbit. Am încercat să pun o întrebare corectă: “Cine suntem noi?”, pentru a obţine un răspuns bun”...
februarie 2009, Info-Prim Neo

Volumul Cine suntem noi? cuprinde analize detaliate privind realităţile din Republica Moldova. Interviul revistei noastre discută, mai ales, despre cum poate România să aibă un proiect politic eficient faţă de Republica Moldova.
Ovidiu Simonca, februarie 2009, Observatorul Cultural

Moldova se compară cu Albania. Cu cine se poate compara acum vecina de peste Prut a României?
Cristian Patrasconiu, februrie 2009, Cotidianul

...la Chişinau sau la Bucureşti se scrie mult prea puțin despre R. Moldova și prea puține cărți spun lucrurilor pe nume.
Stela Popa, decembrie 2008, pe blogul UNIMEDIA

...volumul propune o temă grea, în interpretarea unui intelectual preocupat serios şi sincer de ceea ce se întâmplă – sub zodia posibilului şi imposibilului – în greu de desluşita ţară de dincolo de Prut.
Adrian Cioroianu, martie 2009, Dilemateca

Jurnal TV Video

An editie: 2009
Editia: I
Stoc: Indisponibil
584 pag. Format 135x200. Legat. ISBN 978-9975-79-539-5


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel