Editura Cartier
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
DICTIONAR ENCICLOPEDIC 2004

Autori: Lacramioara Chihaia, Lucia Cifor, Alina Ciobanu, Mircea Ciubotaru, Doina Cobet, Eugenia Dima, Cristina Florescu, Maria Teodorovici, Constantin Teodorovici. Au mai colaborat: Anatol Eremia, Em.Galaicu-Paun, George Ghetu, Valentin Gutu. Revizori: Doina Cobet, Eugenia Dima (nume comune); Gabriela Dragoi, Florin Faifer (nume proprii), George Ghetu (partial).

Dictionar de tip mixt, adica de limba si enciclopedic, structurat dupa modelul Larousse, contine 98000 de definitii, dintre care 77000 se refera la nume comune  si 21000 la nume proprii. Citate si locutiuni celebre, anexe. Un instrument indispensabil, adus la zi, pentru studierea limbrii romane, dar si pentru aprofundarea cunostintelor enciclopedice.

Dosar de PRESA:
„Cartier Dictionar Enciclopedic, elaborat in baza Dictionarului Enciclopedic Ilustrat (DEI), a aparut in 1999 la aceeasi editura, intr-un tiraj de 12000 de exemplare, epuizate destul de repede. Spre deosebire de DEI, actuala editie este una revazuta si completata, continind 98000 de definitii. Este semnificativ si faptul ca in Cartier Dictionar Enciclopedic sint reunite pentru prima data personalitatile din România in frontierele ei actuale, din diaspora româneasca si din Basarabia, sugerindu-se astfel unitatea fireasca de limba, de spirit si de cultura a acestora. Dictionarul mai contine si explicatia cuvintului postmodernism, ceea ce, oricit de straniu ar parea, nu e de gasit in alte aparitii de acest gen, cum ar fi Robert, Larousse etc., cu exceptia, poate, doar a Enciclopediei Britanice, unde postmodernismul este vizat doar in arhitectura.”
Augustin Nacu, Observator Cultural

An editie: 2004
Editia: V
Stoc: Indisponibil
1696 pag. Format 170X240. Legat. ISBN 9975-79-246-4


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel