Editura Cartier
Miercuri, 01 Aprilie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
DUPĂ DOUĂZECI DE ANI DE LA CĂDEREA ZIDULUI
Europa reconfigurată

Colecția CARTIER Istoric

Traducere din franceză de Gabriela Siclovan

Construită solid, încă de la primele pagini, în jurul celor două Superputeri, înainte de a plonja în centrul franco-german, pentru a avansa apoi spre periferii, lucrarea se încheie, în buclă şi în perspectivă, în jurul confruntării dintre Europa şi „Giganţi”. În buclă, căci este vorba de a reconsidera elementele pozitive şi cele supărătoare în relaţia cu Washingtonul, ca şi în cea cu Moscova; în perspectivă, deoarece se iveşte o nouă problemă, nouă şi foarte realistă: care pot fi relaţiile cu China?
Catherine Durandin
Deschide cartea.


Dosar de presă:
E o analiză plauzibilă, sugestivă şi necesară, pentru a înţelege ce înseamnă, în Europa, izolarea, naţionalismul, profesionalismul şi reversul acestuia, demagogia, propaganda, intoxicarea prin media, exclusivismul opiniilor...O lectură şi o galopare prin aceste problematici sunt utile în acest moment, mai ales că Moldova tocmai a trecut ea însăşi, recent, printr-o izolare de restul lumii, cu nimic mai prejos de lumea aflată cîndva, nu demult, dincolo de Zidul Berlinului, după terminarea Războiului al II-lea mondial.
Vladimir Bulat, noiembrie 2009, pe blogul ochiuldeveghe

Având în vedere importanţa subiectului şi absenţa unor volume similare în peisajul editorial autohton contemporan, cărţile pe care le prezint aici sunt demne de a sta, în biblioteca personală, alături de un Nicolae Iorga, C. Giurescu, Neagu Djuvara.
Armanda Filipine, noiembrie 2009, pe blogul brailachirei

An editie: 2009
Editia: I
Stoc: Disponibil
240 pag. Format 135x200. Legat. ISBN 978-9975-79-597-5


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel