Editura Cartier
Luni, 09 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Falsul Dimitrie

Colecția CARTIER Popular
„Dumitru Crudu simulează sfiala scriiturii pentru a spori efectele îndrăznelilor. Lucrând decomplexat pe materia complexă a senzaţiilor, dar şi pe cea sugerată a frustrărilor şi nostalgiilor, el nu mai exersează în inefabilul sentimentelor, ori stărilor, în mitologia erosului, ci în convulsiile lui carnale, fixând sentimentul cu un limbaj direct, în viscere
şi obsesii (...). Crudu rămâne în conceptul melancolic al eroticii, încercând să-i salveze misterul, chiar şi în cele mai sordide condiţii. Tentativa sa de a-l trivializa ţine
mai degrabă de polemica limbajelor şi a toposurilor literare, nefiind, în fond, decât o permutare scenografică a cadrelor idilice: din crângul romantic, în bucătăria jegoasă.” 
Al. Cistelecan

Deschide cartea.

Dosar de presă:
Îţi trebuie infinite precauţii cînd vorbeşti despre poezia lui. E normal, dat fiind că Dumitru Crudu se hrăneşte din propria duplicitatepoietică: a scrie poezie pentru el implică un act de dedublare, o şedinţă de spiritism, o posedare ludică.
Bogdan-Alexandru Stănescu, octombrie 2014, Observatorul cultural

Nu am nicio îndoială: "Falsul Dimitrie" e cartea unuia dintre cei mai buni scriitori români pe care-i avem.
Claudiu Komartin, septembrie 2014, Un anotimp în Berceni

Citindu-i versurile, ne identificăm până la râs şi lacrimi cu trăirile sale abracadabrante. Dumitru sau Falsul Dimitrie e un Charlie Chaplin postmodern, fragmentar, interpretând, la luminile stinse ale rampei aria sublimă a vagabondului idealist, într-un decor alcătuit din sticle, vase, farfurii murdare, furculiţe, cuţite şi linguri prăfuite ce joacă pe masă, lângă adidaşii găuriţi şi coatele goale, care stând într-o poziţie meditativă, în aşteptarea unei bărbii şi a unor sprâncene împodobite cu mustăţi, încep să joace foxtrot, bluesşi chiar hip-hop. 
Nichita Danilov, aprilie 2014, Ziarul de Iasi

Falsul Dimitrie este probabil cel mai bun moment al poetului. Tânăr student, aflat sub influenţa directă a lui Alexandru Muşina, Crudu devine un poet al cotidianului.
Ștefan Baghiu, iulie 2014, Revista Cultura

An editie: 2014
Editia: I
Stoc: Disponibli
208 pag. Format 200x130. Broșat. ISBN 978-9975-79-870-9


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel