Editura Cartier
Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
FRAGMENTE DINTR-UN DISCURS ÎNDRĂGOSTIT

Traducere din franceză de Sorina Dănăilă

Limbajul este o piele: îmi frec limbajul de celălalt. E ca şi cum aş avea cuvinte în loc de degete sau degete la varful cuvintelor. Limbajul meu tremură de dorinţă.
(A vorbi îndrăgostit înseamnă a te dărui fără limite, fără dezechilibrare; înseamnă a practica un raport fără orgasm. Şi poate că există o formă literară a acestui coitus reservatus: galanteria preţioasă).

Dosar de presă:
„Această carte nu va fi totuşi pentru tine un reţetar de self-help, deşi este blindată de capcane textuale în care nu e greu sa cazi, dar nici un text de relache în genul stendhalienelor De l’amour, este o încercare de a substitui descrierii discursului îndrăgostit simularea sa, „redându-i persoana fundamentală, adică eu”. „Cu alte cuvinte - zice Roland Barthes - ceea ce propunem este mai degrabă un portret, nu psihologic, ci structural, el impune spre citire un loc de vorbire: locul cuiva care, îndrăgostit, vorbeşte înlăuntrul său, în faţa celuilalt (obiect iubit) care tace.” Fragmente dintr-un discurs îndrăgostit este o carte ce te singularizează în interiorul unui ciudat discurs pe care nu se poate să nu-l fi experimentat fiecare măcar o dată in viaţă, singur, doar cu lupii înfulecând din absenţa celuilalt.”
Igor Mocanu, august 2007, Noua Literatură

An editie: 2007
Editia: I
Stoc: Disponibil
256 pag. Format 130x200. Brosat. ISBN 978-9975-79-136-6


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel