Editura Cartier
Duminică, 08 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
INTRODUCERE IN TEORIA LITERATURII

Aceasta Introducere nu pledeaza pentru o orientare teoretica anume. Ea are ca scop initierea intr-o problematica,, nu impunerea unor formulari sau explicatii definitive.

Contine capitolele: Conceptul de literatura, natura literaturii, Functiile literaturii, Literatura scrisa si orala, Metaliteratura, Antiliteratura, Critica, istoria si teoria literara, Poetica, retorica, stilistica si semiotica, Genurile literare, Modul de existenta si constructia operei literare, Stilul operei literare, Figurile de sunet, ritmul, metrul si verbul, Imaginea, metafora, simbolul, mitul.

Dosar de PRESA:
„Cele treisprezece capitole ale cartii il informeaza si formeaza pe cititor (student si profesor din preuniversitar), conferindu-i totodata instrumentele teoretice cu care sa abordeze analiza complexa a unui text literar. Spiritul ordonator al lui Gheorghe Craciun jaloneaza un traseu care porneste de la definirea «conceptului de literatura», trece prin «functiile literaturii», clarifica notiuni precum paraliteratura, metaliteratura si antiliteratura, urmand apoi «modul de existenta» si constructia operei literare si incheind cu stilul, figurile de sunet si elementele de prozodie.”
Al. Th. Ionescu, Vatra

An editie: 2003
Editia: II
Stoc: Disponibil
176 pag. Format 170x240. Brosat.. ISBN 9975-79-236-7


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel