Editura Cartier
Sâmbătă, 22 Februarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
LUMEA ÎN 2020

Colecția CARTIER Istoric

O schiţă a viitorului global prezentată de Consiliul Naţional de Informaţii al SUA

Cu o postfaţă de Dan Dungaciu

Traducere din engleză de Camelia Boca.

"A prezice viitorul înseamnă a interveni deja în devenirea lui. Mai ales când este vorba despre rapoarte girate, precum cel pe care îl are cititorul în faţă, de instituţii precum Consiliul Naţional de Informaţii. A interveni înseamnă a-l modifica. De aici paradoxul unor asemenea întreprinderi: ele nu doar prognozează viitorul, ci indică, aproape de fiecare dată, direcţii de acţiune pentru cei care pot şi se simt vizaţi să acţioneze pentru promovarea propriilor interese pe scena lumii."  Dan Dungaciu

Dosar de presă:
Tabloul anului 2020 a fost „pictat” de futurologii americani în două tipuri de culori: clare (certitudini relative) şi obscure (incertitudini cheie care ar putea îngroşa sau dilua desenul).
Vitalie Sprînceană, iulie-august 2008, Contrafort

Textul raportului este concis şi bine structurat şi poate servi ca bază de pornire pentru orice analiză privind viitorul lumii.
Bogdan Barbu, iulie 2008, Dilemateca

Dan Dungaciu, făcând referire la subiectele abordate în lucrare, a menţionat că, aşa cum spunea şi Cioran, destinul unui om, născut într-o cultură mică, este de fiecare dată rănit. În geopolitică, lucrurile sunt aproape la fel, şi anume, „de ce nu e şi despre noi” sau „ce scrie despre noi”. Întrebarea care se pune este cât îţi joci tu destinul şi cât este jucat de către altcineva.
Dumitru Mişin, martie 2008, Flux

Raportul CIA nu este, aşadar, mult mai precis decât o previziune meteorologică pe termen lung. Dar tendinţele pe care le schiţează şi comportamentele principalilor protagonişti ai evoluţiei mondiale pe care le descrie şi analizează ne pot da o idee despre lumea de mâine şi un context mai favorabil pentru înţelegerea lumii de azi.
Mircea Gheorghe, ianuarie 2008, Adevărul

An editie: 2008
Editia: I
Stoc: Indisponibil
248 pag. Format 130x200. Legat. ISBN 978-9975-79-456-5


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel