Editura Cartier
Marţi, 10 Decembrie 2019
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
O ISTORIE A MIRACOLELOR
Din Evul Mediu pana in zilele noastre

Colecția CARTIER Istoric

Traducere din franceză de Gabriela Siclovan

Miracolul se află la fiecare pas al vieţii credinciosului: numai preocuparea de a vedea minuni ne împiedică să-l recunoaştem. Nu trebuie să ne numărăm printre acei creştini care, resemnaţi, proclamă că epoca miracolelor s-a încheiat: nu miracolele au încetat, ci credinţa noastră.
Deschide cartea.

Dosar de presă:
Despre cum să deosebim și să încercăm să pricepem mai cu finețe adevăratele miracole mesianice, taumaturgice și sfințitoare sau doar drept-măritoare, de întruchipările și prefacerile înșelătoare provenite din obscurantism, șarlatanism, sectarism magie și ”pseudoputerile oculte ale persoanei” --  această carte magistral scrisă de istoricul Joachim Bouflet.
Vladimir Bulat, decembrie 2009, blog ochiuldeveghe

Există o istorie a unei lumi de mijloc care ne absoarbe fiece mărturisire pentru a ne-o întoarce în ceea ce numim a fi «miracol». Joachim Bouflet cartografiază această lume de mijloc, pornind nu de la începuturile ei ci din mijlocul poveştii până în zilele noastre. Nu ignoră comparaţiile şi definirile pre-creştine şi mai ales violentele confruntări dintre cele două lumi, ale celor două îndemnuri.
Adrian Majuru, ianuarie 2010, www.bucursestiivechisinoi.ro

An editie: 2009
Editia: I
Stoc: Disponibil
316 pag. Format 135x210. Legat. ISBN 978-9975-79-566-1


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2019 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel