Editura Cartier
Marţi, 28 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
POT SA VA MAI ENERVEZ CU CEVA?
Interviuri intre vehementa si emotie

Colecția CARTIER Rotonda

(...) am dorit sa string intr-o carte nume reprezentative ale culturii romane (Nicolae Manolescu, Matei Calinescu, Mihai Sora, Matei Visniec, Antoaneta Ralian, Andrei Plesu, Andrei Serban, Livius Ciocarlie, Paul Cornea, Alexandru Paleologu, Gabriela Adamesteanu, Gheorghe Craciun, Dumitru Tepeneag, Nora Iuga, Gabriel Liiceanu, Gabriela Melinescu, Stefan Agopian, Mircea Cartarescu, Neagu Djuvara, Gelu Ionescu, Petru Cimpoesu, Bujor Nedelcovici, Mircea Horia Simionescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iures). Sint personalitati care pot depune marturie despre timpul tumefiat in care ne miscam, despre tranzitia apasatoare, despre balansul intre doua lumi: comunista si postcomunista. Selectia mea a urmarit ca, prin aceste interviuri, sa arat care au fost si sint personajele acestei lumi, marile teme, marile framintari, ce placeri, ce idiosincrazii, ce obsesii exista in cultura romana de azi. Ovidiu Simonca
Deschide cartea.


Dosar de presa:
"Pot sa va mai enervez cu ceva?", va reamintesc ca ne întreba Ovidiu Simonca pe coperta remarcabilei sale carti de interviuri. Dupa ce am citit-o, eu îi pot raspunde: în felul acesta, si cu asemenea interlocutori, da.
Daniel Cristea-Enache, martie 2010, revista Cultura

Cartea de interviuri a lui Ovidiu Şimonca, „Pot să vă mai enervez cu ceva?” reconfirmă legea nescrisă a scriitorului: nu există talent, geniu, măreţie, valoare literară dacă nu eşti un indiscret adevărat, un curios nebun şi, regula numărul unu, dacă nu ştii să întocmeşti o bîrfă ca lumea despre alt personaj din lumea literară sau despre tine însuţi.
Costi Rogozanu, martie 2010, blog www.voxpublica.ro

„Cei doi sunt foarte porniţi pe Adrian Marino, ei, nişte oameni vii, sunt virulenţi faţă de un mort. Iertaţi-mă, dar mi s-a părut că lipseşte acea notă creştinească, în care să fii ceva mai îngăduitor cu un om care nu-ţi mai poate răspunde”, consideră publicistul Ovidiu Şimonca, care aspiră la o presă culturală în care să semneze atât Gabriel Liiceanu, cât şi Adrian Marino, dar şi la o diversitate a opţiunilor culturale şi politice.
Mihaela Simona Guerra, februarie 2010, Evenimentul zilei

Incomod, dar totdeauna pertinent, permanent iscoditor şi nemulţumit cu puţinul şi banalul, Şimonca este, după gustul meu de refuznic al interviurilor, singurul întrebător din presa noastră intelectuală care, de la Tita Chiper încoace, are toată îndreptăţirea să-şi selecteze interviurile într-un volum de incontestabilă semnificaţie literară, dincolo de zi şi de clipă.
Radu Cosașu, ianuarie 2010, Dilema veche

Principala idee ce răzbate din carte este drumul sinuos pe care literatura română l-a parcurs în această perioadă, de la lipsa de vizibilitate internaţională la o anumită recalibrare europeană.
Interviu realizat de Dumitru Crudu cu autorul Ovidiu Șimonca, decembrie 2009, Radio Europa Liberă

Însuşi autorul a mărturisit că titlul i-a fost inspirat dintr-un interviu cu Gabriel Liiceanu, în care l-a întrebat chiar aşa: “Pot să vă enervez?”, iar Andrei Pleşu a dat ulterior un titlu la un comentariu de-al său chiar aşa, probabil reuşind chiar să se enerveze.
Ilă Citilă, decembrie 2009, blog de carte bookiseala

Video www.youtube.com

An editie: 2009
Editia: I
Stoc: Disponibil
424 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-604-0


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel