Editura Cartier
Marţi, 28 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
STATELE UNITE ŞI LUMEA MOŞTENITE DE OBAMA

Colecția CARTIER Istoric

Traducere din franceză de Corina Iftimia

Construită după imaginarul dinamic al Cetăţii de pe Colină, pentru sute de mii de exilaţi şi emigranţi, identitatea puternică şi optimistă a Statelor Unite a implicat lipsa imaginării unui dincolo faţă de timpul său mântuitor, a unui altundeva decât pamântul ei, al făgăduinţei. Un altfel decât exemplaritatea sa, cea care recurge la modul suprem, în final. Paradoxal pentru o naţiune căreia bătrâna Europă şi puterile vechilor civilizaţii îi reproşează că nu are istorie, în prezent, americanilor le revine sarcina de a-şi reciti istoria, de a-şi recupera memoria.

Dosar de presă:
O carte de referinţă pentru cei care vor să înţeleagă cum poate o mare putere să influenţeze destinul multor ţări ale lumii, dar şi al ei înseşi, adesea chiar cu semn negativ.
Nicolae Coande, ianuarie 2010, Gazeta de Sud

„Este o carte despre jocul puterii la nivel macroglobal, despre rolul SUA şi al Rusiei, despre locul pe care SUA îl are în viziunea contemporană ca hiperputere. Dar există o interogaţie care transpune din paginile acestei cărţi, un semn de întrebare despre locul pe care l-ar putea avea America în secolul al XXI”, a spus Serebrian.
octombrie 2009, Info-Prim-Neo

Referindu-se la “identitatea puternică şi optimistă a Statelor Unite”, la “imaginarul dinamic” al acestui stat construit după modelul “Cetăţii de pe Colină”, autoarea cercetează aspecte ale imaginarului tipic american şi ale realităţilor acestei ţări prospere, pe care sute de mii de exilaţi şi emigranţi o consideră şi azi “un pământ al făgăduinţei”.
Irina Nechit, octombrie 2009, Jurnal de Chisinau

Jurnal TV Video

An editie: 2009
Editia: I
Stoc: Disponibil
176 pag. Format 135x200. Legat. ISBN 978-9975-79-598-2


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel