Editura Cartier
Vineri, 10 Aprilie 2020
 
Colecții

Colectia CARTIER Verde

Ilustrații de Veronica Necșu.
32 pag. Format 160x200. Legat. ISBN 978-9975-86-318-6


52 pag. Format 195x130. Broșat. ISBN 978-9975-86-109-0


Acesta este un aspect fundamental al religiei egiptene. Dacă, pentru a se arăta oamenilor, divinităţile au ales nişte ipostaze din elementele cele mai potrivite din lumea sensibilă, ele se investesc în acestea doar temporar, tranzitoriu, însă nu se angajează niciodată în totalitate. Îşi păstrează întotdeauna independenţa dincolo de aceste manifestări. Personalitatea lor depăşeşte acel ceva prin care se lasă întrevăzute sau prin mijlocirea căruia oamenii încearcă să le surprindă. Afinităţi, omologii şi analogii, păstrând proporţiile, cu principiile a căror bună funcţionare o asigură pot atrage o divinitate spre un element sau altul. Zeul îl atinge, lasă în el pentru o vreme un crâmpei din substanţa sa, dar nu se înrădăcinează. Îl cuprinde, dar nu se mărgineşte la el; se aşază fără să se includă şi se
desfăşoară fără să se îngrădească.
Vernus Pascal
100 pag. Format 195x130. Broșat. ISBN 978-9975-79-935-5


Traducere din franceza de Nicoleta Loredana Morosan

Turniruri, cruciade, Masa Rotunda si iubirea curteneasca... lumea cavalerilor fascineaza si intriga. Cat din ea tine de imaginar si cat apartine istoriei?
De la Roland la Lancelot, fara a-i trece cu vederea pe Bayard si pe regele Arthur, Alain Demurger resusciteaza marile figuri ale cavaleriei, explicandu-i codurile si cutumele, idealurile si actele de vitejie. Asadar, in paginile cartii isi gasesc locul atat viata cotidina, cat si cea imaginara a cavalerilor, a seniorilor si a doamnelor lor, a razboinicilor si a legendelor lor.
Cei care s-au jucat candva de-a cavalerii si cei care se mai joaca inca vor gasi in aceasta carte un ghid al Evului Mediu epic si frapant.
Deschide cartea.

Autorul descrie, in detaliu, aspecte atat din viata cotidiana, cat si din cea imaginara a cavalerilor. Astfel, prin dialogul cu "nepotii" sai, care vor sa il descoasa de toate tainele vietii de cavaler, Demurger ne asterne in fata o lume fascinanta si intriganta.
BlogDeCarte, martie 2011, www.feminis.ro

132 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-632-1


Traducere din franceza de Adrian Ciubotaru

Caderea Zidului berlinez marcheaza mai mult decat orice altceva prabusirea regimului comunist. Sigur ca au existat si alte „ziduri” in istorie, dar niciunul nu a avut semnificaţia celui construit la Berlin.
In China antica, zidul inalţat in jurul ţarii avea funcţia de a o proteja de invaziile straine. Limes-ul dimprejurul Imperiului Roman reprezenta un ansamblu de fortificaţii menit sa protejeze teritoriul de barbarii din nord si de nomazii din sud. In ultimii ani, zidul construit in sudul Israelului (nu trebuie sa-l confundam cu Zidul Plangerii din Ierusalim) are ca scop apararea ţarii de teroristii palestinieni. Americanii construiesc acum un zid la frontiera cu Mexic, destinat sa puna capat imigraţiei clandestine.
Toate aceste ziduri au o funcţie defensiva. Nu si in cazul celui din Berlin…
Deschide cartea.

Dosar de presa:
Volumaşul albastru,... este o carte pe cît de prietenoasă, pe atît de gravă şi necesară, mai ales că se adrează deopotrivă nepoţeilor, dar şi bunicilor, fără a rămîne în afara interesului celor care văd în această lume în ideea de "zid" atît o limită, o graniţă, cît şi o dimensiune mistică, simbolică.
Vladimir Bulat, noiembrie 2009, pe blogul ochiuldeveghe

...istoria ascunsă în cărămizile care au dat naştere Cortinei de Fier se cuvine să fie şi al îndemâna elevilor, studenţilor, aşa că fiecare bibliotecă şcolară şi universitară trebuie să-şi facă o datorie de onoare din a achiziţiona măcar un exemplar din aceste cărţi esenţiale.
Armanda Filipine, noiembrie 2009, pe blogul brailachirei104 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-602-6

2 3 4 5 6 7 8 9 


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel