Editura Cartier
Luni, 26 Ianuarie 2015
 
Colecții

Colectia CARTIER Verde

Traducere din franceza de Nicoleta Loredana Morosan

Turniruri, cruciade, Masa Rotunda si iubirea curteneasca... lumea cavalerilor fascineaza si intriga. Cat din ea tine de imaginar si cat apartine istoriei?
De la Roland la Lancelot, fara a-i trece cu vederea pe Bayard si pe regele Arthur, Alain Demurger resusciteaza marile figuri ale cavaleriei, explicandu-i codurile si cutumele, idealurile si actele de vitejie. Asadar, in paginile cartii isi gasesc locul atat viata cotidina, cat si cea imaginara a cavalerilor, a seniorilor si a doamnelor lor, a razboinicilor si a legendelor lor.
Cei care s-au jucat candva de-a cavalerii si cei care se mai joaca inca vor gasi in aceasta carte un ghid al Evului Mediu epic si frapant.
Deschide cartea.

Autorul descrie, in detaliu, aspecte atat din viata cotidiana, cat si din cea imaginara a cavalerilor. Astfel, prin dialogul cu "nepotii" sai, care vor sa il descoasa de toate tainele vietii de cavaler, Demurger ne asterne in fata o lume fascinanta si intriganta.
BlogDeCarte, martie 2011, www.feminis.ro

132 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-632-1


Traducere din franceza de Adrian Ciubotaru

Caderea Zidului berlinez marcheaza mai mult decat orice altceva prabusirea regimului comunist. Sigur ca au existat si alte „ziduri” in istorie, dar niciunul nu a avut semnificaţia celui construit la Berlin.
In China antica, zidul inalţat in jurul ţarii avea funcţia de a o proteja de invaziile straine. Limes-ul dimprejurul Imperiului Roman reprezenta un ansamblu de fortificaţii menit sa protejeze teritoriul de barbarii din nord si de nomazii din sud. In ultimii ani, zidul construit in sudul Israelului (nu trebuie sa-l confundam cu Zidul Plangerii din Ierusalim) are ca scop apararea ţarii de teroristii palestinieni. Americanii construiesc acum un zid la frontiera cu Mexic, destinat sa puna capat imigraţiei clandestine.
Toate aceste ziduri au o funcţie defensiva. Nu si in cazul celui din Berlin…
Deschide cartea.

Dosar de presa:
Volumaşul albastru,... este o carte pe cît de prietenoasă, pe atît de gravă şi necesară, mai ales că se adrează deopotrivă nepoţeilor, dar şi bunicilor, fără a rămîne în afara interesului celor care văd în această lume în ideea de "zid" atît o limită, o graniţă, cît şi o dimensiune mistică, simbolică.
Vladimir Bulat, noiembrie 2009, pe blogul ochiuldeveghe

...istoria ascunsă în cărămizile care au dat naştere Cortinei de Fier se cuvine să fie şi al îndemâna elevilor, studenţilor, aşa că fiecare bibliotecă şcolară şi universitară trebuie să-şi facă o datorie de onoare din a achiziţiona măcar un exemplar din aceste cărţi esenţiale.
Armanda Filipine, noiembrie 2009, pe blogul brailachirei104 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-602-6


Traducere din franceza de Cristina Stratila

   Un copil curios si nazdravan vrea sa inteleaga drepturile omului. Cum sa impaci interesele Frantei cu drepturile omului? La ce mai pot servi aceste drepturi care pe scara larga nu sunt aplicate nicaieri in lume? Islamul este compatibil cu ele? Nu ar fi de preferat o dezvoltare in privinta lor? Franta este cu adevarat tara drepturilor omului?
   Cu gratia inocentei, copilui ii pune intrebari fara drept de apel lui Rama Yade, Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Externe si Drepturile Omului. Despre momentul intalnirii cu persoanele fara adapost din Aubervilliers, in gestionarea crizei numita Arca lui Zoe, despre vizita colonelului Khadafi in Franta si cea a lui Dalai Lama, Rama Yade raspunde cu umor si inteligenta, tact pedagogic si precizie, folosind exemple emblematice din actiunile sale de guvernare. In paginile acestei carti, Rama Yade ne dezvaluie culisele, fara sa ascunda nimic din constringerile acestei misiuni exaltante care, din multe privinte, vine sa completeze cu un plus de pasiune actiunile noastre pe plan extern.

128 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-590-6


Traducere din franceza de Alexandru Siclovan

   Peste tot se vorbeste despre etica. Acest cuvant nu a mai fost niciodata folosit atat de frecvent. In fiecare zi, il intalnim rostit in numeroase discursuri, imprimat intr-o sumedenie de ziare si carti, auzit la radio, la televizor, la scoala, la universitate.
   Si totusi, chiar daca acest cuvant este omniprezent, nu e sigur ca sensul sau este limpede mereu. Despre ce este vorba, de fapt, atunci cand vorbim de etica? De morala, oare? De principii generale ori poate de decizii particulare? De aplicarea vechilor principii in situatii noi sau de inventarea unor norme inedite? Oare este vorba de un subiect pentru experti sau de o cugetare ce implica pe toata lumea?
Deschide cartea.

96 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-589-0


urmat de "Navala Urii"

Traducere din franceza de Ioana-Crina Coroi

Un copil este curios. El pune multe intrebari si asteapta raspunsuri precise si convingatoare. Nu-i de gluma cu intrebarile unui copil. Cand a venit cu mine la o manifestatie impotriva proiectului de lege privind imigratia, fiica mea mi-a pus intrebari despre rasism. Am vorbit mult. Mai bine decat oricine altcineva, copiii pot sa inteleaga ca nu ne nastem, ci devenim rasisti. Aceasta carte, care incearca sa raspunda la intrebarile fiicei mele, se adreseaza copiilor care inca nu au prejudecati si care vor sa inteleaga. Iar adultilor care o vor citi, eu sper ca le va fi de folos ca sa le raspunda copiilor lor la intrebari mult mai incuietoare decat s-ar astepta ei.
Deschide cartea.

160 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-589-0

2 3 4 5 6 7 8  
Oferta Romania
Oferta R. Moldova

 


 

© 2007-2015 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel